Seminar Borong China & Vietnam APRIL 2020

Event Date:

April 4, 2020

Event Time:

9:00 am

Event Location:

HQ G Minds Group Sdn Bhd , 43650 Bandar Baru Bangi,

SEMINAR BORONG VIETNAM

 • Mempelajari cara-cara memulakan bisnes dan memasarkan produk dengan berkesan
 • Memberi jalan keluar kepada peniaga kecil yang ingin memulakan bisnes terutamanya bagi peniaga sambilan atas talian, peniaga pasar malam, suri rumah, pemborong dan pelajar.

Seminar bisnes borong akan mengupaskan perkara-perkara berikut mengenai produk yang ada di China dan Vietnam, cara-cara kira kos, elak ditipu scammers, shipping, kenali lubuk-lubuk borong, tips-tips dan info semasa. Seminar ini disampaikan oleh Trainer Tuan Mohamad fadzli Bin Mohamad Amin yang berpengalaman selama 9 tahun dan telah mengendalikan hampir 70 Trip Bisnes Borong Vietnam. Beliau merupakan guru marketing di Greatminds. Beliau juga berpengalaman luas dalam internet Marketing dan industri Fesyen tanah air. Manakala Trainer yang kedua Tuan Muhammad Khairul Bin Rosli yang berpengalaman selama 11 tahun dan telah mengendalikan lebih 120 Trip Bisnes Borong China. Beliau merupakan Master Trainer Bisnes Borong China dan beliau juga merupakan ”Abang Long” kawasan Guangzhou.

Dalam seminar ini,  kami akan ajar step by step dari permulaan bermula sehingga kami ceritakan proses di China dan Vietnam. Kami akan berikan pendedahan yang meluas mengenai panduan dan tips sebelum, semasa dan selepas trip. Dalam seminar ini, kami akan huraikan 5 modul yang perlu anda tahu.
Antara modul – modul berikut :

 1. Kajian Produk – Kajian ini ingin membantu peniaga membuat kajian terlebih dahulu manakah kepentingan yang perlu di ketahui. Diantara pelanggan dan barang manakah yang lebih penting. Selain itu, peniaga juga perlu mengetahui masalah utama yang mereka hadapi untuk membuka bisnes. seterusnya, bakal peniaga perlu kenali pelanggan mereka terlebih dahulu sebelum memulakan bisnes.
 2. Mengapa China & Vietnam? – Kedua buah negara ini mempunyai nilai matawang yang rendah. Negara ini merupakan lubuk memborong barang murah. Selain itu, 80% produk dunia dihasilkan di China. Memberi pemahaman yang lebih mendalam kepada para usahawan atau yang belum mulakan perniagaan kenapa negara China dan Vietnam menjadi pilihan pemborong
 3. Persediaan ketika Memborong – Sebelum mengikuti trip peserta terlebih dahulu perlu membeli tiket flight pergi dan balik. Perlu membawa pasport, visa China, cash tunai, soket elektrik, senarai keperluan, tips bagasi, shipping company dan membawa sample.
 4. Apa yang ada di Guangzhou, Yiwu & Saigon – Apa yang anda perlu borong di sana
 5. Shipping – Cara bawa balik barang ke Malaysia

Sorry, Event Expired

Event Location:

Total Seat: 100
 • HQ G Minds Group Sdn Bhd
 • 2-17-03A, Jalan Medan Pusat Bandar 8, Bangi Sentral,
 • 43650 Bandar Baru Bangi,
 • Selangor
 • Malaysia

Event Schedule Details

 • April 4, 2020
  9:00 am - 5:00 pm
Share This Event:
Add Calendar
Shopping Basket