5 SEBAB MENGAPA ANDA PERLU MEMBORONG DI VIETNAM

POST INI KAMI KHUSUSKAN UNTUK MEREKA YANG:

  • Baru nak mulakan bisnes pakaian
  • Dah lama sangat jadi agen stokis/dropship 
  • Dah lama berniaga, nak kembangkan bisnes
  • Nak mulakan pakaian jenama sendiri
  • Dah/Nak buat bisnes aksesori motor

2011








TRIP BORONG VIETNAM







2019




Dengan pengalaman kami selama 9 tahun menguruskan Program Trip Borong Vietnam dan dalam itu sudah hampir 1,500 orang peserta trip kami dah bantu anda dalam MISI MEMBORONG DI VIETNAM

Kami pasti anda mempunyai masalah berikut:

SUPPLIER YANG DIPERCAYAI

  • Perkara paling penting bila berniaga adalah supplier yang boleh dipercayai dan juga dapat bantu anda kembangkan bisnes.
  • Ni tidak, dia je nak untung kita ni? Layan macam nak tak nak je. Biasakan kena macam ni?

MASALAH JADI AGEN

  • Terlalu banyak masalah bila jadi stokis/agen produk jenama orang ni – tak ada stok, agen lain main harga, komisen kadang tak berbaloi dengan usaha

TIADA KEUNIKAN

  • Nak mulakan bisnes tapi nak produk yang lain dari yang lain dari yang ada di pasaran tempatan
  • Produk yang ada sama je dengan peniaga lain kan? Tiada kelainan, customer pun jemu!

PRODUK BERKUALITI TINGGI

  • Dah tiba masa untuk kembangkan bisnes dengan mempelbagaikan produk yang berkualiti tinggi dan yang pasti mampu untung.

Bila fikirkan masalah di atas, memang tak jadi kerja kita kan? Masalah yang seperti tiada penghujungnya. Di sebabkan ini juga lah yang nak berniaga sampai sekarang masih belum berniaga.…

ANDA CUBA BAYANGKAN ...

"LUBUK SHOPPING"

  • Jika anda baru nak berniaga produk pakaian ni, anda akan dibawa ke “lubuk-lubuk” produk pakaian yang ternyata memukau, berkualiti dan  yang penting, mampu untung. 

 

  • Ditambah pula dengan trainer yang akan membimbing anda untuk jenis produk yang bersesuaian dengan bajet, perancangan dan juga golongan sasaran anda. 

JENAMA SENDIRI

  • Terlalu banyak masalah bila jadi stokis/agen produk jenama orang ni – tak ada stok, agen lain main harga, komisen kadang tak berbaloi dengan usaha

 

  • Dari sibuk jual barang orang, kami akan tunjukkan cara sebenar untuk memulakan produk jenama sendiri dengan kos yang minima. 

Samada anda ingin produk yang “ready-made” atau anda punyai design sendiri, semuanya boleh di Vietnam

JENAMA SENDIRI

  • Ramai yang berniaga di pasaran tempatan ni, ternyata produk mereka sama sahaja jika dibandingkan dengan peniaga lain dan bila produk anda sama, kebarangkalian untuk berlakunya perang harga sangat tinggi.  

 

  • Di Vietnam, anda boleh dapatkan pelbagai produk dari pakaian, aksesori motor, alatan sukan dan macam-macam lagi dan yang paling penting, kadar keuntungan berganda!

Bila kami dah cerita di atas ni, takkan anda masih nak terfikir-fikir lagi. Orang lain dah mulakan bisnes impian anda masih terfikir-fikir

Dah … tak perlu fikir lagi jom sertai TRIP BORONG VIETNAM kami.

Di bawah ini kami ceritakan 4 sebab mengapa anda perlu memborong di Vietnam untuk bisnes anda bersama kami.

1. PENGALAMAN

Kami berpengalaman luas – sudah hampir 90 trip borong Vietnam telah kami uruskan sejak 2010 dan dalam itu sudah seramai hampir 1,500 usahawan telah mengikut trip kami.

Syarikat kami (G Minds Group Sdn Bhd) adalah syarikat berdaftar (No. syarikat 923664-X) yang ditubuhkan untuk membantu usahawan bumiputera dalam pengendalian memborong produk di Vietnam dan China.

Anda tak perlu risau dan was-was dengan cara kami menguruskan trip ni yang mengikuti segala etika dan protocol yang ditetapkan oleh Kedutaan Malaysia di Vietnam.

Bukan seperti individu-individu yang membuat servis serampang dua mata – niat untuk shopping diri sendiri tetapi dalam masa yang sama ingin mengaut keuntungan lebih dengan membuat trip sampingan – harus diingat trip seperti ini tidak terlindung di bawah insuran jika berlaku sebarang perkara yang tidak diingini.

2. SUPPLIER BUTIK TERKENAL

Tahukah anda: Hampir 80% butik terkenal di negara ini bermula dengan memborong di Vietnam. Jika mereka ini memulakan dan ada yang masih mengambil supply dari Vietnam, mengapa anda tidak mahu ke sana?

Design Yang Up-to-date : Walaupun masyarakat Vietnam tidak berpakaian seperti kita, namun mereka tetap mengikuti perkembangan fesyen kita.

Kadang mereka lebih advance dari segi design apa yang bakal “hot” raya tahun ini.

3. NETWORK SUPPLIER

Rangkaian Supplier yang Luas – Seperti (1) di atas, di sebabkan pengalaman kami yang luas, maka kami mempunyai senarai supplier yang cukup Ramai.

Bila anda ke Vietnam, mungkin anda akan nampak setiap peniaga seolah-olah menjual produk yang sama sahaja samada dari segi produk, cara jualan dan juga harga. TAPI … tahukah anda, setiap peniaga itu mempunyai kelebihan dan juga kekurangan masing-masing 

Jadi, jika anda pergi sendiri ke Vietnam tanpa bimbingan, bagaimana anda ingin tahu peniaga mana yang sesuai dengan anda.

Siapa yang mampu bantu anda dan mahir dalam selok belok memborong di Vietnam?

Jawapannya : Kami di GMG BOLEH! (G Minds Group Sdn Bhd)

4. belajar sekali jer!

Survivor Mode – Dalam trip ini peserta akan di terapkan dengan konsep survivor – anda akan diajar cara-cara untuk survive, cara untuk deal borong, cara untuk bawa balik produk borong. Semuanya memudahkan anda untuk anda pergi sendiri next time dan tak perlu terikat dengan kami lagi.

FAKTA: Seramai 7 dari 10 peserta akan pergi sendiri selepas mengikuti trip kami. Mudah kan?

Dah … tak perlu fikir lagi jom sertai TRIP BORONG VIETNAM kami.

info trip borong vietnam

Senarai pakej:

Tarikh trip borong Vietnam

22-24 Mac 2019

19-21 Apr 2019

19-21 Jul 2019

16-18 Ogo 2019

20-22 Sep 2019

18-20 Otk 2019

15-17 Nov 2019

20-22 Dis 2019

Tarikh trip borong Vietnam

Trip borong Vietnam ini akan mengguna kan perkhidmatan penerbangan syarikat Air Asia dan butiran flight adalah seperti berikut:

Kuala Lumpur (KUL) – Ho Chi Minh (SGN)

KLIA2

Tarikh :         Seperti di atas

Flight No. :   AK526

Waktu :        1155 pagi

Ho Chi Minh (SGN) – Kuala Lumpur (KUL)

KLIA2

Tarikh :         Seperti di atas

Flight No. :   AK523

Waktu :        420 ptg

Peserta akan berkumpul di KLIA2 dan bertolak dalam 1 kumpulan

Dengan pakej ini anda tak perlu lagi runsing tentang makan, transport, tempat tinggal … semuanya disediakan. Hanya perlu bawa duit untuk shopping/borong sahaja.

Lihat album gambar sepanjang trip di bawah :

Apa kata mereka yang dah join trip borong Vietnam kami?

Mereka ini telah percaya pada kami dan alhamdulillah, kami berjaya membimbing mereka dalam merealisasikan impian mereka

"Siapa yang nak cuba bisnes boleh attend seminar kemudian baru ikuti trip sebab bila dah g 2-2 tu memang clear semua, tak perlu buang masa dah nak cari itu ini"
Abdul Halim
Jurutera
"Alhamdulillah, semua berjalan lancar. Misi untuk mencari material tudung bisnes saya dah tercapai. Walaupun saya baru nak belajar (lelaki) - trainer bagi tips memudahkan!
AMINUL RASHID
Peniaga
"Senanglah untuk orang macam saya ni yang baru nak mula. Trip ni pun ok banyak sangat benda yang kita belajar dari produk sampai bisnes tudung tu sendiri"
Fatin Az
HR Manager

Dah … tak perlu fikir lagi jom sertai TRIP BORONG VIETNAM kami.

KENALI TRAINER ANDA

MOHAMAD FADZLI MOHAMAD AMIN

Pernah berkhidmat sebagai Jurutera Telekomunikasi selama 10 tahun sebelum berhijrah ke bidang Perniagaan Sepenuh Masa.

Berpengalaman dalam industri fesyen selama hampir 7 tahun (retail dan borong)

Sudah membimbing hampir 60 trip dan jumlah peserta trip mencecah 700  orang peserta.

SOALAN LAZIM

1. apa produk yang sering di borong peserta trip?

Antara produk yang sering di borong adalah:

  1. Tudung
  2. Telekung
  3. Baju muslimah (Baju kurung/jubah/dress)
  4. Kain pasang
  5. Pakaian Lelaki
  6. Lace
  7. Pakaian Sukan
  8. Bagpack
  9. Aksesori Motor

2. Adakah vietnam ini selamat?

Di Vietnam, terutama nya Bandaraya Ho Chi Minh adalah bandar yang selamat. Cuma berlaku beberapa kes kecurian dan rompakan berlaku atas kesilapan mereka sendiri. 

Sebagai contoh, zip pada beg sandang atau handbag tidak bertutup dan menampakkan sejumlah wang di dalamnya. 1 dari 10 peluang ini akan di ambil oleh pencuri.

Tetapi kes sebegitu, bukan hanya berlaku di Ho Chi Minh malah di negara kita sendiri pun berlaku kan?

Alhamdulillah tiada lagi sebarang perkara yang tidak diingini berlaku dalam trip kami sepanjang 9 tahun ini.

3. Berapa modal awal untuk borong di sana?

Ni antara soalan yang paling susah untuk kami jawab kerana ianya subjektif. Lain orang, lain perancangannya lain strategi nya.

Tetapi secara purata untuk yang pertama kali ramai yang membawa sekitar RM3-5 ribu untuk dibelanjakan di sana. (Tidak termasuk kos pakej)

Tapi sekali lagi, ianya hanya purata, semuanya bergantung pada perancangan anda.

4. Bagaimana nak bawa balik hasil borong?

Terdapat 3 cara untuk bawa balik barang yang di borong:

  1. Check in luggage
  2. Shipping Udara
  3. Shipping Laut

Dapatkan maklumat lanjut di sini (Klik)

5. Adakah sebarang latihan sebelum ke vietnam?

Selain dari Trip Borong Vietnam, kami juga turut mengadakan Seminar lain :

  1. Seminar Borong China & Vietnam (sebelum Trip)
  2. Seminar Start Up BIZ (Sebelum/Selepas Trip)
  3. Workshop Online Marketing (Selepas Trip)
  4. Seminar Branding (Selepas Trip)

ANDA ADA SEBARANG SOALAN LAIN UNTUK DI TANYA?

KLIK BUTANG DI BAWAH UNTUK AJUKAN SOALAN ANDA PADA KAMI

Copyright 2019 © All rights Reserved.